
#Nowe tendencje w zarządzaniu. Tom V
red. Marek Pawlak
ISBN: 978-83-7702-877-3
Stron: 248
Format: B5
Rok wydania: 2014
SPIS TREŚCI
Wstęp
Część I. Koncepcje zarządzania
Rozdział I. Nauki o zarządzaniu a nauki o bezpieczeństwie (Marek Lisiecki)
Rozdział II. Zarządzanie przedsiębiorstwem a dyspersja (Magdalena K. Wyrwicka, Dorota Jaźwińska)
Rozdział III. Struktura organizacyjna Kościoła rzymskokatolickiego (ks. Janusz Wiśniewski)
Część II. Zarządzanie przedsiębiorstwem
Rozdział I. Okazje i zagrożenia w strategii przedsiębiorstwa. Model i badania empiryczne (Rafał Krupski)
Rozdział II. Kreowanie pozytywnego wizerunku rosyjskiego koncernu Gazprom przez sponsoring sportu (Witold Kołbuk, Anna Kołbuk)
Rozdział III. Własność intelektualna w postaci majątkowych praw autorskich jako część przedsiębiorstwa (Kinga Machowicz)
Część III. Kulturowe aspekty zarządzania
Rozdział I. Wiedza pracowników w procesie zarządzania przez wartości (Arkadiusz Jabłoński, Agnieszka Marek)
Rozdział II. Systemy wartości kandydatów na studia i opinie na temat kierunku zarządzanie na podstawie badań w regionie lubelskim (Marek Pawlak)
Rozdział III. Zarządzanie niewiedzą organizacji (Ireneusz Maj)
Rozdział IV. Duchowe aspekty decyzji w zarządzaniu organizacją (Wojciech Giergiel)
Rozdział V. Milczenie organizacyjne jako przejaw biernego oporu wobec zmian (Kalina Grzesiuk)
Rozdział VI. Kompetencje kulturowe menedżerów (Katarzyna Sołkowicz)
Rozdział VII. Kultura organizacyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego (Ewa Augustyniak)
Część IV. Finansowe aspekty zarządzania
Rozdział I. Analiza ryzyka i zmienności stóp zwrotu kursu walutowego polskiego złotego względem głównych walut w okresie 2007-2013 (Piotr Zasępa)
Rozdział II. Bankowość internetowa w działalności małych i średnich przedsiębiorstw - wybrane problemy (Anna Spoz)
Część V. Zarządzanie w rolnictwie
Rozdział I. Elastyczność produktowa jako domena przedsiębiorstwa wytwórczego w sektorze mechanizacji rolnictwa (Bogdan Nogalski, Przemysław Niewiadomski)
Rozdział II. Zasady zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy w wybranym zakładzie przemysłu owocowo-warzywnego (Anna Pecyna, Halina Pawlak)